doodendraad

Voortgang WO I tentoonstelling

Het onderwerp van de tweede tentoonstelling inzake 'De Grote Oorlog rond de Kluis' is:
'De Doodendraad'
en alles wat ermee samenhangt.
Weerderheem participeert ook nu weer. 

Op zaterdag 4 juli om 14.00 uur wordt de nieuwe tentoonstelling geopend op de Achelse Kluis én de nagebouwde 'doodendraad' op locatie. Open: op woensdagen, zater- en zondagen.

Woorden uit de uitnodiging:
'Van harte en met genoegen nodigen wij U nu reeds uit om op de opening van de tweede tentoonstelling ‘De Groote Oorlog rond de Kluis’, 2015-2016 aanwezig te zijn. Wij focussen bij deze tweede tentoonstelling op het beruchte verhaal van de elektrische draadversperring (1915-1918) die onze beide landen bijna 4 jaar lang afsneed en door de Duitse bezetter was aangelegd.

Veel aandacht wordt besteed aan de verhalen van 'den draad', zoals spectaculaire maar ook fatale ontsnappingspogingen, waaghalzerijen van smokkelaars . . . Bijzonder is het verhaal van de buskruitfabriek Cooppal in Kaulille die de hoogspanning leverde voor een groot gedeelte van deze draadversperring.' 

Dat is dit jaar weer absoluut de moeite waard! Dus: hou het onder je aandacht en kom op bezoek.
Op wo 15 juli, zo 26 juli, za 8 aug, wo 23 sep en za 10 okt (10.00 uur - 16.00 uur) treden onze heemleden als toezichthouders op. Een extra stimulans is het als zij 'goeie bekenden' zien . . .