Karel Mollen, de Laatste Valkenier

boek karel mollenDenken dat alles over Valkenswaards verleden al opgeschreven staat is een utopie. Er komen dagelijks nieuwe ‘oude gegevens’ boven water. Over allerlei onderwerpen. Zo zijn we over de valkerij ook nog lang niet uitverzameld en uitverteld.

Voor wie hierover interessante verhalen wil lezen? Er komt een boek uit over Karel Mollen, de laatste valkenier. De Stichting Karel Mollen en uitgeverij Lecturis-Dato geven in oktober 2020 dit boek uit.

Auteurs
zijn Joke Peels-Mollen, Ingrid Molenaar-Peels (fotografie), Robert Peels (redactie) en Sophie Peels (desk research).  

 Het boek wordt uitgegeven in het Engels en in het Nederlands, in beide gevallen in een normale en een luxe-editie. Het boek beschrijft leven en werken van Adriaan en Karel Mollen van 1816 tot 1935.

In het boek wordt een overzicht gegeven van alle fournituren, gereedschappen, brieven, foto’s en documenten die 180 jaar in het Mollen archief zijn bewaard en deels nog nooit gepubliceerd.

Het verhaal wordt verteld aan de hand van een bloemlezing uit 100 jaar boeken en artikelen die over de Mollens geschreven zijn. Speciale belangstelling gaat uit naar de adressenlijst en het bestellingboekje, waaruit de mondiale rol van Valkenswaard in de valkerij duidelijk zal blijken.

De normale editie kost € 39,95 inclusief BTW, exclusief verzending. Het wordt een groot boek (24x33 cm), harde kaft genaaid gebonden, full-color, 224 pagina’s. Verzendkosten in Nederland zijn € 9,70.

De luxe-editie gaat € 250 kosten, incl BTW, exclusief verzending. De luxe-editie wordt in leer gebonden, speciaal gedrukt op 170 grams kunstdruk gestreken papier, met een extra print toegevoegd.
De oplage van de Nederlandse luxe-editie wordt hand-genummerd 1-20 plus 10 exemplaren genummerd I tot X voor de familie Mollen.
De oplage van de Engelse luxe-editie wordt hand-genummerd 1-50 plus I tot V voor de familie Mollen.

Belangstellenden kunnen zich inschrijven bij de Stichting Karel Mollen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. naam en afleveradres en overmaking van het aankoopbedrag + verzendkosten op NL19 RABO 0192345087 BIC RABONL2U t.n.v. Stichting Erfgoed Karel Mollen, Valkenier. Voor verzendkosten naar buiten Nederland dient u contact op te nemen met de Stichting via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Een lijst met namen van de vroege inschrijvers wordt in de bijlage van het boek opgenomen.