Ridder in de Orde van Oranje Nassau

joopvanappeldornOp woensdag 29 april om 10.00 uur was de raadszaal van het Valkenswaardse gemeentehuis volgelopen. Veel mensen die daar normaliter niet komen zochten er een plekje.

Sommigen met wat spanning op het gezicht, anderen die met moeite enig gegniffel onderdrukten. Het was het tijdstip van de 'lintjesregen'.

In Valkenswaard daalden er negen neer op evenzovele lokale onderdanen van Hare Majesteit.

Zes mannen en drie vrouwen waren de gelukkigen. Acht onderscheidingen dwarrelden rustig neer, eentje bereikte met een ferme klap zijn bestemming.

Een prachtig stel uitverkorenen zijn het dit jaar. De dames van Leeuwen-Bouman, Kaptheijns-Kwinten en Ahrens, en de heren Kuijlaars, Gijsbers, Geldens, van Dooren, Delissen en van Appeldorn. Ja, het zijn bekende namen.

En ongetwijfeld heeft de laatste, Joop van Appeldorn, de grootste bekendheid. Dat heb je zo als je lid bent van Weerderheem! 

Wie aanwezig was heeft echter vastgesteld dat Joop nog een ellenlange waslijst heeft van andere belangrijke activiteiten; en dat hij die jarenlang heeft uitgeoefend.

gedecoreerdenVroeg of laat loop je tegen een beloning aan. De drie vrouwen en vijf van de zes mannen werden door burgemeester Anton Ederveen op deze dag behangen met de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Joop van Appeldorn echter werd begiftigd met de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dat was die ferme klap, waar je even stil van wordt.

Namens de verenigingen en organisaties die de voordracht droegen, maar vooral namens Heemkundekring Weerderheem Valkenswaard:

                      Joop, van harte gefeliciteerd!