Zondag 13 december. Lekker weer, beetje fris, veel bekende en nieuwe gezichten, lekker een ommetje maken, koopzondag, veel drukte, keidruk in Carolus.

opendag1In de foyer, ook al schoten sommige mensen naar de heemkamer boven, werd van 14.00-17.00 uur 'open middag' gehouden door heemkundekring Weerderheem.

Een idee dat geweldig is aangeslagen. Een onverwacht hoog aantal bezoekers, Jeanne kon de tel niet bijhouden, schuifelde aan de uitstallingen op de tafels voorbij. Maar niet nadat overal alles bekeken werd, een praatje werd gemaakt of allerlei vragen werden gesteld. Fantastisch!

Uiteraard is een feestelijk dankwoord aan de medewerkers op zijn plaats. Ria Mandigers, Wim Mandigers, Truus van Meijl, Bert van Meijl, Dries van Dommele, Mientje Kwinten, Charles Fonteijn, Emmy Tooten, Kees Wels, Ria Rutten en Janca Kessener. Ook 'die van het bestuur' zette zich in. opendag2Loet toonde een fotoselectie uit de 10.000 gemeentefoto's die we hebben, Jeanne stond eerst mensen te tellen maar kon daarna 'vanalles' opknappen, Els had het druk met de verkoop en de kas zoals gebruikelijk en assisteerde bij het bar- en keukengebeuren van Arianne en Willemien, voorzitter Henk ontpopte zich als fotograaf en er was er ook nog ene die overheerlijke erwtensoep serveerde, onze 'snertvent' zogezegd.

Er is allerlei informatie gewisseld, er is aan materiaal een en ander van eigenaar veranderd, er is gratis materiaal meegenomen, er is ontzettend gezellig gebuurt. Kortom: onze vereniging 'Weerderheem' heeft zich op een  geweldig positieve wijze gepromoot.

Sjef