Alsof je op een feest terechtkwam. Dat gebeurde ons toen we ons zaterdag 26 juni meldden voor de jaarlijkse FietsTocht. Een drukte van jewelste op het terrein van VV De Valk. Prachtig weer, aanstekelijke muziek en vrolijke Rabohostesses aan de ingang. De 'heemfietsers' hadden elkaar snel gevonden. Inschrijven ging lekker vlot en om tien over half twaalf stapten we op de fiets voor een dikke dertig kilometer in en rond de gemeente Valkenswaard en Waalre.

rabofietstocht 2010Iedereen met de overbodige routebeschrijving in de hand, want de deelnemers vormden nagenoeg één lange file. Via de Zeelberg en Bruggerhuizen naar de Maastrichterweg. Over de Schafterdijk richting Schaft en Borkel. Bij de camping op de Schafterdijk ontvingen we de eerste van vier stempels. Vier stempels dienden na afloop als bewijs van succesvol deelnemen en geven recht op financiële waardering door Rabo. Ja, want daar doen we het óók voor!

In Borkel weken we af van de route om korte tijd 'aan te leggen'. Sommigen bij een van onze heemclubsponsoren, anderen aan de rand van de Malpienatuur. Na het fietsen door de Malpie werd de tocht, na de oversteek van de Maastrichterweg, voortgezet richting TWC De Kempen aan de Mgr. Smetsstraat. Op deze en elke stempelplaats was het knetterdruk en was het prettig dat de stempeljuffrouwen naar je toekwamen.

rabofietstocht 2010Maar er was ook voldoende plaats om te gaan zitten en met een gezellig achtergrondmuziekje uit te rusten. Dat deden wij niet, wij togen verder naar het Valentinuskapelletje, dan langs Westerhoven en de Braambos naar de Keersopperweg richting Volmolen in Waalre. Na die stempelplaats waren we toe aan rust en een drankje. Dus op het Loon even een ommetje gemaakt om een terrasje te pikken.

Het laatste gedeelte van de tocht ging via het Timmereind over het Gildenbosweg naar de Eindhovenseweg. Via de Merendreef en de Bosstraat landden we rond half vier op het Valkennest. Na de aflevering van de stempelkaarten fietste ieder, nog fris en vrolijk, op huis aan.

Een geslaagde dag. Een felicitatie aan de Rabobank. Met name de wijze waarop de Rabomensen ons tegemoet traden is een vette pluim waard. En heemleden, namens de penningmeester bedankt voor je inzet.