heemdagen2010 4Nu kom ik aan het woord voor de volgend dag, deze keer niet in het dialect, want er zit een groot verschil tussen de twee dagen. De eerste dag liépen we rond, de tweede dag doen we alles op de fiets.

Om half 9 verzamelen bij de kerk van Handel waar de gehuurde fietsen klaar stonden. We werden weer in groepen verdeeld met twee gidsen als begeleiding. Wij bezochten eerst het park en kregen uitleg over de kerk.

De mooie fietstocht ging langs verschillende kapelletjes en andere bezienswaardigheden. Soms moesten we even afstappen voor uitleg.

Onderweg koffie gedronken en weer verder door mooie natuurgebieden maar ook door velden en langs boerderijen.

heemdagen2010 3Elsendorp en Handel
In Elsendorp bij hoeve De Dompt stond de lunch voor ons klaar en konden we buiten in het zonnetje hiervan genieten.

De boer gaf een rondleiding door de grote boerderij met zijn mooie gastenkamers die hij verhuurde. Ook konden we in de koeienstal en bij de kalfjes kijken.

Uitgerust weer op de fiets. Onderweg werd het 'bosmuseum' bezocht met heel goede uitleg. Korte stop om iets te drinken en toen weer verder. Ruim 40 km hebben we gefietst als we bij de kerk van Handel aankomen. heemdagen2010 5

Nog even een kaarsje opsteken en dan naar het Hofke voor het diner.

Voor het eten werd aan ons van Valkenswaard gevragen om het lied 'Kinderen van Maria' te zingen. Wat heel erg werd gewaardeerd.

Na het eten werden verschillende mensen bedankt voor de goede verzorging van deze dagen.

De Bram van Brabant werd uitgereikt aan Meneer en Mevrouw Schellekens uit Tilburg voor hun meest goede antwoorden. Ook Joke en ik vielen in de prijzen, zevende en achtste. We kregen een mooi boek.

De twee en zestigste heemdagen zitten er weer op. Volgend jaar zijn we welkom in Uden. Ze waren gezellig en we hebben weer heel veel gezien van Gemert en omstreken.

Ik eindig met het liedje wat we deze dagen verschillende keren hebben gehoord: 'Ja dat voelen wij . . . ja dat voelen wij . . . aan ons Brabants hartje'.

Mientje Kwinten-Evers