tongval

De werkgroep Tongval is een van de groepen van Weerderheem die overstelpt is van activiteiten. De laatste maanden maken ze overuren om een super 'Goed Gebekt in eigen Dialect' in november te laten verschijnen.

Ze treden op in zalen en voor de tv. Op markten zie je ze verschijnen. Ze bezoeken tussendoor allerlei werkbijeenkomsten en symposia over dialect.

Het is nauwelijks bij te houden. Gelukkig hebben ze versterking gekregen van Tilly en kunnen ze hun karweitjes over vijven verdelen.

Omdat ze nog fris zijn en niet afgepeigerd hierbij even een 'staatsieportret'  van dit Weerderheemclubje.

SeniorenMarkt 2010

seniorenmarkt2010 01

Op zaterdag 23 oktober organiseerde het SBV in De Hofnar een SeniorenMarkt. Een informatiebeurs voor zorg en hulpverlening. Daarbij hoort ook dat de vijftigplussers duidelijk wordt gemaakt dat ze nog van allerlei leuke hobbyachtige activiteiten kunnen ondernemen.

seniorenmarkt2010 02

Tongval presenteerde zich op deze markt met een ludieke dialectopdracht voor de passanten. Men moest van een hele reeks dialectwoorden het Nederlandse vertaling geven.

De bezoekers voelden zich aangesproken! Het liep storm bij de Tongvaltafel. Vermoedelijk hebben ze meer dan tweehonderd invulpapieren met oplossingen gekregen. 

Fijn nakijken!

Hebben ze weer wat te doen! (Eigen schuld, dikke bult!) Als ze ermee klaar zijn komt de uitslag op deze website (en in de lokale bladen): zowel de oplossingen als diegenen die in de prijzen zijn gevallen.