Heemkundekring Weerderheem voelt zich vereerd dat ze de vitrines in de bibliotheekleeszaal mag gebruiken om uiting te geven aan de activiteiten van de vereniging. vitrines bibliotheek

Naast de regulier geplande invulling van deze vitrines door de bibliotheek geven de bibliotheekmedewerkers aan dat er voldoende ruimte is voor wat extra.

Vandaar dat Weerderheem elke zes weken met een nieuw onderwerp de kasten gaat verluchtigen. Bibliotheekmedewerkers vullen het geëxposeerde materiaal aan met boeken die in de bieb over betreffend onderwerp voorradig zijn.

Op deze wijze doen beide organisaties er hun voordeel mee.

Maar het wordt natuurlijk vooral voor de bezoekers aantrekkelijker. De interesse voor niet direct voor de handliggende onderwerpen wordt gewekt en men ziet meteen welke literatuur de bibliotheek daarover kan bieden.

De heemkundevereniging en de bibliotheek hopen u hiermee van dienst te zijn.

De eerste expositie kent twee onderwerpen:

  • van wege het aanstaande carnaval, eind februari/begin maart, treft u origineel materiaal aan uit Striepersgat, het Brouwersgat en het Mulkgat
  • onlangs verscheen het eerste tijdschrift 'Leven in Valkenswaard' (van een serie van vijftien) van de heemkundekring. Hoewel algemeen van aard wijst deze eerste uitgave vooral in de richting van de 'sigarenmakerij'. Vandaar dat één vitrine materiaal toont dat betrekking heeft op de sigarenindustrie.