Vrijdagavond 17 januari werd het eerste tijdschrift 'Het leven in Valkenswaard' gepresenteerd. Dit gebeurde bij Boek- en Kantoorboekhandel Priem waar Jac Mollen als gastheer optrad. Deze winkel vormt, naast een aantal andere verkoopplaatsen, het centrale verkooppunt voor dit magazine. Het was er boven verwachting gezellig druk, de aanwezigen waren enthousiast, gefocused op de eerste uitgave, en Jac Mollen zorgde daarbij voor een prettige en smakelijke ambiance.leveninvalkenswaard

Christ van den Besselaar bracht 'zijn' verhaal: hoe tot deze heemkundige uitgave gekomen was. Hij sprak zich uit over de medewerkende auteurs aan de serie van vijftien, waarover hij uiterst tevreden bleek. Onder toeziend oog van Hans Uytdewilligen van uitgever Optima uit Vianen overhandigde Christ van den Besselaar vervolgens magazine 1 van 'Het leven in Valkenswaard', met als ondertitel 'Anderhalve eeuw: van sigarenmakers naar forensen', aan burgemeester Anton Ederveen.

leveninvalkenswaardZoals algemeen bekend is de Valkenswaardse burgemeester 'niet vies' van een stukje historie en cultuurhistorie, hetgeen hij bij de ontvangst nogmaals meteen etaleerde. Om kort te gaan: hij gaf aan zeer in zijn nopjes te zijn met deze lokale heemkundige uitgave. En ziet met grote interesse de volgende uitgaven tegemoet. Als komische noot voegde hij eraan toe: 'Ik vraag me wel af: wordt de heemkundekring effectiever of gaat ze meer op hoofdlijnen zitten. Vorig jaar was er een boek, nu een tijdschrift . .  wordt het volgend jaar een A4-tje?'

Het magazine zal vijftien afleveringen gaan tellen. Elk exemplaar kost € 4,95 en is op de verkooppunten verkrijgbaar. Niet bij de heemkundekring; die heeft zich in dit geval beperkt tot het leveren van de content.

De redactie bestaat naast coördinator Christ van den Besselaar uit: Joop van Appeldorn, Wil Coolen, Frans van Daal, Jan Damen, Kees Dorsman, Betke Luijbregts, Henk van Mierlo, Erwin van Oorschot, Joke Peels-Mollen, Hans Uytdewilligen, Henk Wessels en Etienne Wetzer.
Fotoredactie: Erwin van Oorschot.
Voornamelijk eigen foto's van Weerderheem, aangevuld met foto's uit privé-collecties.