Joop is lange tijd als actief lid van de heemkundekring van onschatbare waarde geweest. Daarom zocht het bestuur voor hem naar een passend gebaar van dankbaarheid.

Men kwam uit op het Zilveren Draaginsigne. Bij Brabants Heem is dat aangevraagd en secretaris (en vvz) van Brabants Heem Harrie Boot kwam dat op de ALV van 17 maart uitreiken, of beter, op spelden.

insigne joopDe uitreiking werd ingeleid met een toespraak door Harrie Boot, waarin de werkzaamheden, de inzet en het enthousiasme van het te onderscheiden heemlid werden belicht. Daarbij werden duidelijke karakteristieken neergezet.

Die kennen we allemaal: Joop van Appeldorn is een 'verhaaltjesverteller' van cultuur-historische onderwerpen. Daarnaast is hij de 'vraagbaak' voor veel inwoners van Valkenswaard. Alle werk doet Joop met optimale voortvarendheid.

Veel van zijn publicaties zijn in de lokale pers gepubliceerd. (foto's in de rubriek Valkenswaardevol en de maandelijkse heemkundige artikelen). Maar ook zijn medewerking en inbreng voor het Periodiekske, historische boeken en tijdschriften (als 'Het leven in Valkenswaard') worden hogelijk gewaardeerd.

Bovendien heeft hij de nodige andere activiteiten voor de heemkundekring verricht, met name toen het de club enigszins moeilijk ging.

Kortom, de Zilveren Draaginsigne van Brabants Heem is dik verdiend en staat voortreffelijk op het jasje of de trui van Joop.