Heemlid Christ is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een en ander geschiedde tijdens de bijeenkomst waarbij deel 11 van Het leven in Valkenswaard werd gepresenteerd.
Christ van den Besselaar was daar in optima forma Christ van den Besselaar. 

lintje christ

Samen met Wil Coolen presenteerde hij er het eigengeschreven informatieblad (Het leven in Valkenswaard deel 11), dat over Valkenswaard gaat, historisch en cultureel van aard is, met een vlotte babbel erbij en voor een gehoor van uiteenlopende disciplines; van voetbal tot theater, van kunst tot onderwijs, van stadsgidsen tot familie. Alles waar Christ van den Besselaar ziel en zaligheid inlegt.

Ceremonie protocollair

En laat ie nou toch bij geluk een colbertje aanhebben. Zal wel 'getipt' zijn. In ieder geval kwam het burgemeester Anton Ederveen goed uit. Want ja, het heeft de Koning behaagd om Christ van den Besselaar uit Valkenswaard te belonen met een onderscheiding voor bewezen diensten: Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De revers van het jasje kwam van pas. En de felicitatie voor deze onderscheiding is absoluut verdiend!

Bewezen diensten
Voor de dienstverlening door Christ van den Besselaar kijken we naar de sport. Bij vv De Valk is hij al tientallen jaren lid en vrijwilliger. Dat hij wat heeft met kunst is ook zeer duidelijk. Dat blijkt uit het feit dat hij lid is van Stichting Land Art Initiatief. Dat zie je ook in zijn lidmaatschap van het Comité van Aanbeveling van Theatergroep Valkenswaard.
Sinds kort deelt hij zijn kennis over Valkenswaard met toeristen en eigen inwoners, wanneer hij als een der dorpsgidsen Valkenswaard presenteert in een wandeling.

En Weerderheem
Hij is al tientallen jaren lid en medewerker bij heemkundekring Weerderheem. Als onderzoeker, napluizer van uiteenlopende cultuur-historische onderwerpen. En is zeer actief als auteur van cultuur-historische onderwerpen in zowel boeken, tijdschriften, jubileumuitgaven als eenmalige andere uitgaven. Met het voormalige beroep als journalist is dat niet zo vreemd.
Zo schreef hij in 1971 '50 jaar EMA, een uitgave bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Eerste Meierijsche Autobedrijf NV te Valkenswaard'; en in 1994 Parenteel (deel van stamboomweergave) Johannes van den Besselaar en Adriana Melskens; en in 1994 '200 jaar familie van den Besselaar'.
Christ van den Besselaar is nu bij Weerderheem actief in groepsverband, zeg maar 'in een schrijversgroep'. In de negentiger jaren bij de uitgaven van de heemkundige jaarboeken, 'Merckenswaert' genaamd; en het het laatste decennium als coördinator/schrijver aan het Weerderheem 60-jarig 'Jubileumboek', en als coördinator/schrijver van de 18 uitgaven van het cultuur-historisch tijdschrift 'Het leven in Valkenswaard'.